Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ράμπο στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στα τραμ ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών

Απάντηση στο «δεν πληρώνω»

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Ειδικό σώμα ελεγκτών σε λεωφορεία, τρόλλεϊ και τραμ ετοιμάζεται να συστήσει το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη στις πωλήσεις εισιτηρίων. Οι «ράμπο» θα φορούν ειδικές στολές και θα έχουν ειδικό σήμα.

Σύμφωνα με το Βήμα Online, πρόκειται για το ειδικό σώμα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομία για τον εντοπισμό όλων των λαθρεπιβατών στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Όταν η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκανε πριν από λίγες ημέρες τον λογαριασμό από τα διαφυγόντα κέρδη στις πωλήσεις εισιτηρίων και διαπίστωσε ότι υπάρχει απώλεια 40% στα εισιτήρια των λεωφορείων και τρόλεϊ και 10% απώλεια στα εισιτήρια των τραμ και του ΗΣΑΠ, διαπίστωσε ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσουμε περί τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο».

Με αυτά τα δεδομένα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύσταση ειδικού σώματος για έλεγχο των εισιτηρίων. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει η σύσταση του σώματος, που ήδη ονομάσθηκε «Ράμπο των ΜΜΜ», χωρίς να υπάρξει σχετικό νομοσχέδιο.

Οι αρμόδιοι αναζήτησαν μοντέλα λειτουργίας από άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, όπου και εκεί το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει επεκταθεί σε εντυπωσιακό σημείο, το πρόβλημα λύθηκε -σε μεγάλο βαθμό- με την τοποθέτηση στα λεωφορεία ανδρών security, που εποπτεύονται όμως από ένα μικρό δημόσιο σχήμα.

Εν συνεχεία, θέλησαν να δουν τι συμβαίνει στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου και εκεί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα μεικτό σώμα ελεγκτών και ιδιωτών. Αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα, με κάποιες παραλλαγές, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας, και θα είναι έτοιμοι προς δράση από την 1η Απριλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: