Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αναμένεται τηλεοπτικό διάγγελμα Καντάφι

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι αναμένεται ν’ απευθύνει από ώρα σε ώρα τηλεοπτικό διάγγελμα, όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενό του.

Η θέση του επί 41 χρόνια ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, είναι πλέον πολύ δύσκολη, καθώς η πίεση που του ασκείται για να αποκολληθεί από την εξουσία έχει μεταφερθεί από τις ανατολικές επαρχίες της χώρας , στους δρόμους της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου οι βίαιες συγκρούσεις και η αιματοχυσία έχουν δημιουργήσει εικόνα χάους.

Ομάδα αξιωματικών του στρατού εξέδωσε ανακοίνωση τη νύχτα με την οποία προτρέπουν τους στρατιώτες να ενωθούν με τον κόσμο και να βοηθήσουν για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε, επίσης, ότι οι αξιωματικοί παροτρύνουν τον στρατό της Λιβύης να προελαύνει στην Τρίπολη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον καταδίκασε έντονα την χρήση βίας στη Λιβύη και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Καταδικάζουμε απόλυτα, μαζί με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, τη βία εις βάρος του λαού της Λιβύης. Ήρθε τώρα η ώρα να δοθεί τέλος, σε αυτή την απαράδεκτη αιματοχυσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Κλίντον.

Όπως συμπλήρωσε στις δηλώσεις της η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, η κυβέρνηση της Λιβύης οφείλει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελεύθερης έκφρασης και της ελεύθερης διαβούλευσης।

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: