Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τρείς παραιτήσεις αντιδημάρχων για τους μετανάστες Δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, με αποκορύφωμα την παραίτηση τριών αντιδημάρχων. Κύριο θέμα ήταν οι 300 μετανάστες, απεργοί πείνας, που διανύουν την 28η ημέρα της απεργίας τους.

Στην αρχή της συνεδρίασης κατατέθηκε σχέδιο απόφασης του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα την μεσολάβηση του δήμου Αθηναίων για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, «με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο» όπως ανέφερε.

Η παράταξη του δημάρχου ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς 6 από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν «παρών» και η πρόταση απορρίφθηκε με μια ψήφο διαφορά. Η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό.

Μετά από αυτό ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα Οικονομικά κ. Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι θέτει την θέση του στη διάθεση του δημάρχου, επισημαίνοντας ότι «ψήφισα με βάση την συνείδησή μου και την αίσθηση πολιτικής ευθύνης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε δεκτή την παραίτηση του. Κατόπιν τούτου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του ενώ ακολουθησε και η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νέλλη Παπαχελά.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: