Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ρήγμα στο καθεστώς Καντάφι...



Βαθύ ρήγμα έχει δημιουργηθεί στο καθεστώς Καντάφι καθώς αξιωματούχοι της λιβυκής κυβέρνησης στο εσωτερικό και το εξωτερικό παραιτούνται, πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας αυτομολούν και οι ταραχές και η βίαιη καταστολή εντείνονται στην Τρίπολη.

Αργά το... βράδυ της Δευτέρας, ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης εμφανίσθηκε για λίγο στην κρατική τηλεόραση προκειμένου να πείσει ότι παραμένει στην εξουσία και να διαψεύσει τις φήμες ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο πρέσβης της Λιβύης στην Ινδία που έχει παραιτηθεί από την καταδίκασε τη σφαγή και τις επιθέσεις από αέρος εναντίον των διαδηλωτών.

Ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες επτά μέρες εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 400 σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται, η σύγκλιση της συνεδρίασης, που στη διπλωματική ορολογία αποκαλείται διαβούλευση, ζητήθηκε από το Λίβυο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Ιμπραίμ Νταμπασί και θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Ο Ιμπραίμ Νταμπασί και άλλοι αξιωματούχοι, από την διπλωματική αποστολή της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την προσχώρησή τους στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσαν τον στρατό της χώρας να συμμαχήσει με τους πολίτες για να διώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της χώρας.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: