Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Μίκης την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 15.00 στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας


ΘΕΜΑ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Σήμερα βάζω εγώ μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν και άλλες…»
Μίκης Θεοδωράκης.

Στείλαμε τη φωνή μας στον Μίκη Θεοδωράκη κι εκείνος την αφουγκράστηκε, την αγκάλιασε και αποφάσισε να κάνει εκείνο που θεωρούσε αυτονόητο. Εκείνο που φοβούνται να κάνουν όσοι χαρακτηρίζονται «διανοούμενοι»…
Να σταθεί δίπλα μας στα οδοφράγματα…Να μιλήσει στους φόβους μας για το αύριο των παιδιών μας…
Κι όταν στέκεται δίπλα σου ένας γίγαντας γενναιότητας, γενναιοδωρίας, πολιτισμού και ανθρωπιάς νιώθεις εκείνο το αίσθημα που σε σηκώνει ακόμα πιο ψηλά:
«Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε…
Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα…»
Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 15.00 στα μπλόκα του ΒΙΟ.ΠΑ. θα λειτουργήσει ως οξυγόνο απέναντι στην πνιγηρή καθημερινότητά μας. Σε μια καθημερινότητα που εδώ και 4 μήνες μας υπαγορεύουν, μας υποχρεώνουν και μας επιβάλλουν να ζούμε οι ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας από τους τελευταίους και μεγαλύτερους πυλώνες πολιτισμού έρχεται σε τούτο το σκοτεινό τοπίο βίας, με το πνευματικό του ανάστημα να ενώσει τη φωνή του με τις δικές μας.
Σημειώστε πως τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές χαράς, για άλλη μια φορά ισχυρές ομάδες καταστολής βρίσκονται προ των πυλών της πόλης.
9 διμοιρίες των ΜΑΤ -άγνωστο για ποιο λόγο- έρχονται (;) για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες και μόνιμες πια διμοιρίες, 6 τον αριθμό, τη μια αύρα και τους αμέτρητους σε αριθμό ασφαλίτες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Σταματίνα Κωστάκου

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής



Δεν υπάρχουν σχόλια: