Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΟΡΓΗ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ





Αναστάτωση επικρατεί στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας, εξ αφορμής των χθεσινών δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου στην κρατική ΝΕΤ.
Ο κ. Πάγκαλος είπε πως "η χαμένη τετραετία για τη χώρα ήταν η δεύτερη τετραετία Σημίτη" και άφησε σαφώς να εννοηθεί πως τα σφάλματα και η αναστολή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από το 2000 έως το 2004 ήταν η απαρχή του σημερινού δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.
Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Σημίτη εξοργισμένο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και, μάλιστα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημόσιας παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού. Τελικώς επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις και ο κ. Σημίτης αποφάσισε να απαντήσει έμμεσα (αλλά σαφώς) στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του (με συνέντευξη ή άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα).
Ωστόσο, ο κ। Σημίτης θεωρεί πως ΄"οι απόψεις Πάγκαλου δεν αφορούν μόνο τον ίδιο αλλά διακινούνται στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ", γεγονός που -σύμφωνα με συνομιλητή του πρώην πρωθυπουργού- αφορά και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο δεν θεωρεί ότι έχει υποστηρίξει επαρκώς την κυβερνητική θητεία 1996-2004.
anatropi

Δεν υπάρχουν σχόλια: