Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 7,4 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


Η «κατάρα» των τσουνάμι φαίνεται να μη θέλει να αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς, ύστερα από νέο σεισμό που έγινε νωρίτερα στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση για κύματα ύψους ενός μέτρου, που θα χτυπήσουν τις ακτές...


Η ανακοίνωση αφορά την παράλια περιοχή, η οποία είχε ήδη χτυπηθεί τον περασμένο μήνα, από το τσουνάμι που στοίχησε τη ζωή σε πάνω από 25.000 ανθρώπους και ξεκίνησε μια μάχη χωρίς τελειωμό, για να κλείσει η διαρροή στον πυρηνικό αντιδραστήρα της περιοχής.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς, αν και δεν γνωρίζει το αν έχουν εκκενώσει το κτίριο. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι περιλαμβάνουν περίπου 300 μίλια της βορειοανατολικής ακτογραμμής, από το Aomori μέχρι το Ibaraki, καθώς και την κεντρική Ιαπωνία, βόρεια του Τόκιο.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: