Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

12 μήνες φυλακή στον Ψωμιάδη- Εκπίπτει του αξιώματος


Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Π.Ψωμιάδης.

Η ποινή είναι η ίδια με την πρωτόδικη απόφαση. 12 μήνες με τριετή αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι εκπίπτει του αξιώματός του.

"Μείωσα το πρόστιμο για ανθρωπιστικούς λόγους" υποστήριξε μέσες άκρες στην απολογία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης και αφού ανοικνώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, αποχώρησε από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Οι κατηγορίες

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορείτο για την για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ’ επανάληψη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που είχε εκδοθεί σε βάρος του κ. Ψωμιάδη, την καταγγελία για την παράνομη μείωση των προστίμων έκανε τον Ιούνιο του 2005 ο πρώην διευθυντής της διεύθυνσης Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ηλίας Τυχαλάκης.

Τι έπεται...

Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης.

Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη ή την αργία των έξη μηνών, του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση του υπουργού, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.

Τα σενάρια για την αυλαία της πολιτικής καριέρας του "Νομάρχη της καρδιάς μας" φαίνεται να επαληθεύονται...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: