Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Χ. Παμπούκης: «Ύστατη λύση οι εκλογές»

.nooz.gr

Οι εκλογές αποτελούν ύστατη λύση, «όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον», τονίζει σε συνέντευξή του στη «Real News» ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ενώ τάσσεται υπέρ ενός προσκλητηρίου από τον πρωθυπουργό σε δυνάμεις και πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

«Το προσκλητήριο στους αρίστους είναι διαρκές… Η κρίση θέλει λύσεις και δεν ανέχεται στερεότυπα. Έχουμε πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποδείξει ότι τολμά και δεν εγκλωβίζεται σε στερεότυπα», σημειώνει ο κ. Παμπούκης και υπογραμμίζει ότι θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις και πως η νέα φάση θέλει εθνική συνεννόηση για μια εθνική προσπάθεια.

Σε ερώτηση αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τη SIEMENS απαντά ότι «η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής δεν αποφεύγεται και θα γίνει».

Για το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι χρειάζεται σταθερότητα και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και σημειώνει ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τα έσοδα, να παράσχουμε κίνητρα όπου πρέπει να είμαστε διεθνώς ανταγωνιστικοί. Θέλει μίγμα πολιτικών και γνώση της αγοράς, η οποία συνήθως αντιδρά καλύτερα στα κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: