Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι καυτοί διάλογοι για τον τζόγο που έφεραν την κρίση

Τι άκουσε ο Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές


http://img.protothema.gr/297850AE957C22F0501029EE9FC297DA.jpg
Ενδεικτικοί της αποδοκιμασίας που έτυχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν και ορισμένοι από τους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κ.Τ.Ε,. Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε χαρακτηριστικά:

Βάσω Παπανδρέου «Δεν το ψηφίζω… Δεν μπορούμε να νομιμοποιούμε τον τζόγο για να έχει έσοδα το κράτος, αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και την πορνεία και τα ναρκωτικά»

Γιάννης Αμοιρίδης «Το νομοσχέδιο δεν είναι ηθικό. Θα επιφέρει πλήγμα στην ηθική της παράταξης»

Γιώργος Φλωρίδης
«Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;»

Γιωργος Παπακωνσταντινου «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;»

Δημητρης Λιντζερης «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Επιπροσθέτως, οι βασικές ενστάσεις των βουλευτών έχουν να κάνουν τόσο με τον έλεγχο του ΟΠΑΠ ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί όσο και με την αναποτελεσματικότητα της επιτροπής που προβλέπει το νομοσχέδιο για να παρακολουθεί την υλοποίηση και την εφαρμογή των διατάξεων για τα τυχερά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: