Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η GOLDMAN SACHS ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Η αμερικανική Goldman Sachs, μία εκ των ισχυρότερων τραπεζών παγκοσμίως, χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους ως πολύ πιθανή, όπως αναφέρεται σε έκθεσή της, την οποία δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Στην έκθεση, ο επικεφαλής...

στρατηγικής Φραντσέσκο Γκαρζαρέλι, αναφέρει ότι η Πορτογαλία πιθανόν είναι η τελευταία χώρα που θα ζητήσει την βοήθεια του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης, κάνοντας, παράλληλα αναδρομή στην ελληνική και στην ιρλανδική περίπτωση.
Οπως επισημαίνεται το στέλεχος της τράπεζας εκτιμά ότι το ποσό που θα ζητήσει η Πορτογαλίας θα διαμορφωθεί στα 75 δισ. ευρώ και ότι θεωρεί πολύ πιθανή ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Francesco Garzarelli, "παρά το γεγονός ότι η Goldman δεν περιμένει κεφαλαιακές απομειώσεις για ομόλογα της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας, θεωρεί πιθανή μια εθελοντική επιμήκυνση στο προφίλ ωρίμανσης του ελληνικού χρέους".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ευρωζώνη απειλείται ακόμα από τις χώρες που λαμβάνουν πακέτα στήριξης αλλά δε φαίνονται να μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους και γι' αυτό μία αναδιάρθρωση μπορεί να αποτελέσει λύση, με την ελληνική περίπτωση να είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: