Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οικονομία και εθνικά θέματα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Έτοιμη για «μάχη» η Αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Δύσκολη, διαγράφεται η «Ώρα του Πρωθυπουργού» την Παρασκευή, δεδομένης της κρισιμότητας των θεμάτων που ο Γ.Παπανδρέου έχει κληθεί να απαντήσει.

Στην ακρίβεια και στις τραγικές συνέπειες της ύφεσης στην αγορά με μία στις 4 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται με λουκέτο επικεντρώνει την ερώτηση του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα ο Α.Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει πολύ τους τόνους, μιλώντας για διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων, επιλέγοντας την όξυνση και την τακτική της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό.

Για αμφισβήτηση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Καστελόριζο από την Τουρκία μιλά στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «τουρκική προσπάθεια de facto αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο».

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις και να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αποφάσεις της Συνόδου για το Σύμφωνο του Ευρώ, το νέο πακέτο μέτρων και τα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξοικονομήσει περίπου 25 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, αν όχι με νέα μέτρα. Ακόμη ρωτά τον πρωθυπουργό πότε θα φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τόσο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, για τη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, όσο και το πακέτο περικοπών και «εκποίησης» δημόσιας περιουσίας με ορίζοντα το 2015.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: