Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Παράθυρο για αλλαγές στις συγχωνεύσεις σχολείων ανοίγει το υπουργείο Παιδείας

Αντιδράσεις από τη ΝΔ

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις στο θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων αφήνει το υπουργείο Παιδείας μόνο στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν «τεκμηριωμένες αντιδράσεις».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι πάνω από 2.000 περιπτώσεις σχολείων αλλάζουν καθεστώς. «Εκεί όπου υπάρχουν τεκμηριωμένες αντιδράσεις, ζητάμε επανεξέταση και θα προβούμε σε διόρθωση λαθών» δήλωσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι οι λόγοι που προχώρησε στις συγχωνεύσεις σχολείων «είναι μόνο λογιστικοί, για την εξοικονόμηση πόρων».

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5



Καταργούνται 800 σχολεία της επικράτειας χωρίς κανένα κριτήριο, τόνισε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που δεν εξετάστηκαν».

«Συγχωνεύσεις πάντα γίνονταν όπου, όμως, ήταν εφικτό» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ο πατέρας Καλλίνικος, δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο Πυλών στην Κάρπαθο, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση του μονοθέσιου σχολείου όπου διδάσκει, για να λάβει τη διαβεβαίωση από την υφυπουργό Παιδείας ότι το συγκεκριμένο σχολείο δεν θα καταργηθεί αλλά θα γίνει τριθέσιο.

«Είναι κρίμα να υπάρχουν μονοθέσια σχολεία» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: