Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Όλα στο φως, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την υπόθεση των υποβρυχίων

Ερώτηση Καρατζαφέρη

Το υποβρύχιο Παπανικολής
Το υποβρύχιο Παπανικολής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
«Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματά να ρίχνει φως σε όλα» απάντησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην επισήμανση- ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για το θέμα των σκανδάλων.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι θα γίνει με το θέμα των υποβρυχίων, όταν το εισαγγελικό έγγραφο ζητεί την παραπομπή της μισής κυβέρνησής σας και του τότε ΚΥΣΕΑ, του οποίου κι εσείς ήσασταν μέλος» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι «ο λαός φωνάζει, κι εμείς πρέπει να δούμε την πραγματικότητα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης άφησε σοβαρή αιχμή για τον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για νυκτερινή του επίσκεψη στο σπίτι υπουργού. Πιστέψαμε ότι το πνεύμα Σανιδά έχει εκλείψει, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πλανάται έντονη φημολογία για πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ και να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή.

«Εμείς οι ίδιοι ξεκινήσαμε την έρευνα και δεν έχουμε ευθύνη αν υπάρχουν παραγραφές για όσα συνέβησαν την περασμένη πενταετία, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα υπάρξει φως και για τα υποβρύχια, αλλά και για ότι μας στείλει η Δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη «να μην ανέχεται την οποιαδήποτε διαφθορά ή εγκληματική πράξη από όσο ψηλά κι αν προέρχεται κι ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος, όσο και ο λαός αναμένει να κάνουν οι δικαστές σωστά τη δουλειά τους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: