Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Διευκρινίσεις ΝΔ μετά τα περί προηγούμενου πρωθυπουργού στην ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

Παρ' ολίγον θέμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Διευκρινίσεις για την φερόμενη τοποθέτησή του περί «ατυχών δήλωσεων» δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με μια αποστροφή στο λόγο του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Σε σας βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Μιχελάκης διαψεύδει ότι ο ίδιος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση «ατυχή διατύπωση που προκάλεσε αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και στην υπεράσπιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Στην προτροπή του κ. Παπανδρέου, που τον κάλεσε «να ξεφύγετε από το παρελθόν», ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Για σας όλα πάνε καλά. Είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. Χρόνια σας πολλά για την ημέρα, αλλά μιλήσατε για τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Εγώ σε σας βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα». Η διατύπωση αυτή προκάλεσε αίσθηση, καθώς ερμηνεύθηκε από κάποιους ως «βολή» κατά του τέως πρωθυπουργού, κάτι, ωστόσο, που έσπευσε και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αλλά και οι αρμόδιοι κομματικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ, να διαψεύσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε: «Καμία σχέση με αυτό που καταλάβατε. Καμία αιχμή δεν υπήρχε. Δεν εννοούσα τον Καραμανλή αλλά τον Παπανδρέου». Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Ι.Μιχελάκης αποσαφήνιζε ότι «δεν υπήρχε καμία απολύτως αιχμή» και πως «ο πρόεδρος εννοούσε ότι ο κ. Παπανδρέου παρέρχεται». Τα ίδια είπε εξάλλου και ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ.Τασούλας, ώστε να αποκλεισθεί ο κίνδυνος τυχόν παρερμηνειών. Ετσι, σήμανε «λήξη συναγερμού» στο «γαλάζιο» στρατόπεδο και στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ και από το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού διαρρέετο ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: