Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Στο πλευρό της ελευθερίας του Tύπου

Δεν πέρασαν τα σχέδια για το κουκούλωμα της αλήθειας


http://img.protothema.gr/787830726555A943E2415027D0324668.jpg
Στο πλευρό, όχι μόνο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αλλά και της αδέσμευτης και ερευνητικής δημοσιογραφίας και της ελευθερίας του Τύπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι υπεράσπισης στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά της εφημερίδας και των δημοσιογράφων της, ο μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου κύριος Γιάννης Ραπτόπουλος, ο οποίος έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Είμαι εδώ για να καταθέσω στο δικαστήριο για την υπόθεση που ξεπερνά κάθε όριο ηθικής πάει να βάλει λογοκρισία, απαγόρευση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, το καλύτερο είδος δημοσιογραφία και αλίμονο αν εκλείψει. Πάει τότε ο ρόλος του Τύπου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.grο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κύριος Πάνος Σόμπολος.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κύριος Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε λόγο για την υπεράσπιση της ελεύθερης δημοσιογραφίας.
«Η ελεύθερη δημοσιογραφία πρέπει να παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη δημόσια ζωή, προληπτικές ενέργειες στο δημοκρατική κοινωνίας μας είναι απαράδεκτες και δεν πρέπει να γίνονται δεκτές», υπογράμμισε ο κ. Αδαμόπουλος λίγο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.



Με τη σειρά του ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ανέφερε πως «πρόκειται για θέμα ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης έκφρασης», τονίζοντας πως αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί από την εποχή του Βολτέρου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρήση «δεν συμφωνώ ούτε με μία λέξη από αυτά που λες, αλλά θα υπερασπίζομαι και με τη ζωή μου ακόμα το δικαίωμα σου να λες ελεύθερα αυτό που πρεσβεύεις,.

Δεν υπάρχουν σχόλια: