Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Γερουλάνος στην Κεφαλονιά (Χρονικό)


Veni, vidi, vici από ΠΟΛΙΤΙΚΑ-Μεζεδάκια

Το (ψιλο) κράξιμο στην παρέλαση (αν και για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο!) και τα μέλη της Σπίθας, έστω και χλωμά έδωσαν το χρώμα του γενικότερου κλίματος που αντιμετωπίζουν οι Υπουργοί όπου εμφανίζονται.

Έχουμε και λέμε για την επίσημη επίσκεψη (δεύτερη φορά παρακαλώ στην διάρκεια της θητείας του….) του Υπουργού Πολιτισμού στην Κεφαλονιά…- Μία ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναρχικών Κεφαλονιάς που «καλωσορίζει» τον κ. Γερουλάνο στο νησί, με εκτενή αναφορά στα Ιχθυοτροφεία ιδιοκτησίας του, το πώς λειτουργούν και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Απάντηση δεν υπήρξε (φυσικά) από τον κ. Γερουλάνο, ούτε από την εταιρεία του, αλλά από …..ένα εργαζόμενο σε αυτήν. Οπότε ….ήλθε, είδε και απήλθε, ο κ. Υπουργός για την οικογενειακή επιχείρηση του και τα όποια προβλήματα δημιουργεί (αν δημιουργεί)!

- Μία συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή, τους εργαζόμενους στην Διαδημοτική και διάφορους άλλους. Καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης. Οι πληροφορίες λένε πως ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Όμως κύκλοι του Δημάρχου διατείνονται πως εάν θέλει ο κ. Γερουλάνος, ως ο ισχυρός άνδρας της Κυβέρνησης και παρά τον Πρωθυπουργό μπορεί αυτός και μόνο αυτός να δώσει νομοθετική λύση όπως του ζητήθηκε. Οπότε ….ήλθε, είδε και απήλθε, ο κ. Υπουργός και για το καυτό θέμα των ημερών, το μέλλον των εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

- Ένα τραπέζωμα σε ΠΑΣΟΚικό περιβάλλον σε ταβέρνα στα Φραγκάτα. Όλοι και όλοι καμιά τριανταριά στελέχη με λαμπερές απουσίες των Καλαφάτη, Κοτσιλίνη. Όλοι όσοι μίλησαν εξέφρασαν την χαρά τους «που είναι μαζί τους ο κ. Γερουλάνος», εκτός από το Νικόλα (ένας είναι ο Νικόλας) που ενημέρωσε τον Υπουργό για το φοβερό και τρομερό καθεστώς που κυβερνάει την Κεφαλονιά. Κάποιοι παριστάμενοι αιθεροβάμονες ΠΑΣΟΚοι άλλα βέβαια περίμεναν, αλλά ο Υπουργός ….ήλθε, είδε και απήλθε και για την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Κάποιος βέβαια κακεντρεχής συνδαιτυμόνας έριξε την μπηχτή του. «Ελπίζω την άλλη φορά να μην τον τραπεζώσουμε και να περάσει τουλάχιστον την πόρτα στο Ρεγγίνα». Πάντως ο αυτόπτης μάρτυς ήταν εκεί….

- Στην δοξολογία, στο Νάπιερ, την παρέλαση και την δεξίωση του Αντιπεριφερειάρχη, τίποτε το ιδιαίτερο. Το (ψιλο) κράξιμο στην παρέλαση (αν και για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο!) και τα μέλη της Σπίθας, έστω και χλωμά έδωσαν το χρώμα του γενικότερου κλίματος που αντιμετωπίζουν οι Υπουργοί όπου εμφανίζονται. Την 25η Μαρτίου 2011 σε λίγα χρόνια ούτε ο κ. Γερουλάνος δεν θα την θυμάται αφού…ήλθε, είδε και απήλθε!

- Το γεύμα που ακολούθησε την παρέλαση και το οποίο παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής προς τιμήν του κ. Υπουργού έχει αξία μόνο αν ενημερώσει ο κ. Κουρής από πού το πλήρωσε όταν λίγες ημέρες πριν δηλώνει πως «Βρήκα άδεια τα ταμεία!! Οι αθεόφοβοι δεν άφησαν τίποτε!!! Δεν έχω χρήματα για την ταμπέλα». Ο Υπουργός πάντως ……ήλθε, είδε και απήλθε και στις Βινάριες και είδηση ούτε κι εκεί βγήκε.

- Και έμεινε «το υπόμνημα» του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή προς τον Υπουργό. Ένα «σεντόνι» που αμφιβάλλουμε αν βρεθεί έστω ένας πολίτης που θα το διαβάσει, όχι ένας Υπουργός. Αν ο κ. Γερουλάνος έχει χρόνο να διαβάζει τέτοια «υπομνήματα – σεντόνια» δεν κάνει για Υπουργός!!!

Ο κ. Βουλευτής, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Δήμαρχος, οι ΠΑΣΟΚοι (που τον τραπέζωσαν), θα ήταν προτιμότερο αντί να δώσουν το δικαίωμα στον κ. Γερουλάνο να σκεφτεί φεύγοντας…..το γνωστό… Veni, vidi, vici, να τον πάνε:

Να περπατήσει την σμπαραλιασμένη Γέφυρα Δεβοσέτου.

Να επισκεφτεί τα εγκαταλειμμένα Κάστρα του Αη Γιώργη και της Άσσου.

Να δει με τα ίδια του τα μάτια την εγκαταλειμμένη Μαρίνα.

Να επισκεφτεί την Κοργιαλένιο Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι, την αρχαιότερη Φιλαρμονική στην Ελλάδα στο Ληξούρι (δίπλα στο πατρικό του σπίτι….), την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη στο Ληξούρι, που εγκαταλειμμένοι, αυτοί οι φάροι του πολιτισμού μας, από το Υπουργείο ΤΟΥ πνέουν τα λοίσθια.

Να επισκεφτεί τις ανασκαφές στα Τζαννάτα που η τύχη τους αγνοείται.

Να επισκεφτεί την Ιθάκη. Ναι την Ιθάκη που το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εντελώς εγκαταλείψει.

Να γνωρίσει (έστω επιλεκτικά) τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της ιδιαίτερης πατρίδας του που εγκαταλειμμένος ρημάζεται από τον χρόνο και τους ανθρώπους.

ΑΝ Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

papaioannou.

Δεν υπάρχουν σχόλια: