Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια περιουσία

Σύσταση γενικής γραμματείας στο ΥΠΟΙΚ


To νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί άμεσα από την Επιτροπή Οικονομικών πριν φτάσει στην Ολομέλεια
To νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί άμεσα από την Επιτροπή Οικονομικών πριν φτάσει στην Ολομέλεια (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, που θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν διατάξεις του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης οι διατάξεις για την ενίσχυση κατά 30 δισ. ευρώ στις εγγυήσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και «βέτο» του Δημοσίου στις συγχωνεύσεις, ρυθμίσεις για τη λειτουργία του ΟΔΔΗΧ και διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στόχος της γενικής γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας θα είναι ο συντονισμός και η καλύτερη διοίκηση, διαχείριση, προστασία και επωφελέστερη προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας, ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και κοινωφελούς περιουσίας.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις, στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ανήκει η εποπτεία, ο συντονισμός, ο έλεγχος της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τα νομικά πρόσωπα που είναι αρμόδια για τη διοίκηση, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας και κοινωφελούς περιουσίας (Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ).

Δείτε το νομοσχέδιο, την αιτιολογική έκθεσή του και το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: