Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στις 12 Μαΐου ο Σαμαράς στο Ζάππειο, Παρασκευή και 13 με την τρόικα

newpost.gr
Στις 12 Μαΐου ο Σαμαράς στο Ζάππειο, Παρασκευή και 13 με την τρόικα
eurokinissi
Στις 12 Μαΐου παρουσιάζει τελικά το «Ζάππειο 2» η ΝΔ, την επικαιροποιημένη πρότασή της για την Οικονομία. Η παρουσίαση θα αφορά ένα ουσιώδες και εφαρμόσιμο πλαίσιο οικονομικών προτάσεων.


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, την επόμενη μέρα, στις 13 του μηνός, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την τρόικα μετά από σχετικό αίτημά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, θα προτάξει τη μείωση του χρέους, θα τονίσει την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και θα μιλήσει για την αποφασιστική μείωση του ελλείμματος. Ο αρχηγός της Ν. Δ. θα εκφράσει τη διαφωνία του με τις οριζόντιες περικοπές και θα ζητήσει στοχευμένη μείωση της δημόσιας σπατάλης, ενώ αναμένεται μεταξύ άλλων να παρουσιάσει:

- Αναπτυξιακά μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους.

- Προτάσεις για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων.

- Συγκεκριμένα ακίνητα που αποτελούν δημόσια περιουσία και μπορεί να αξιοποιηθούν άμεσα, με διαδικασίες αντίστοιχες εκείνων που ακολουθήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

- Προτάσεις για την εκχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων και μαρινών σε ιδιώτες.

- Αποκρατικοποίηση μιας σειράς δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.

- Ολοκληρωτική κατάργηση του καμποτάζ.

- Πρόταση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

- Πρόταση για αναστολή του «πόθεν έσχες» για όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες - κίνηση που θεωρεί αναγκαίο να γίνει άμεσα.

- Συμψηφισμό των οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών από και προς το Δημόσιο με τη θεσμοθέτηση της κάρτας οφειλέτη.

- Πάγωμα όλων των συντελεστών του ΦΠΑ και των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών.

- Προώθηση έργων του ΕΣΠΑ, με αναβολή της εθνικής συμμετοχής για το 2013.

Τέλος, ιδιαίτερο βάρος θα δώσει στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας - πρόταση η οποία θα εντάσσεται σε μία ευρύτερη ενότητα για τη φορολογική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, με τη στερεότυπη φράση "κανένα σχόλιο", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης και τις πρόωρες εκλογές, αλλά και για τα όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση όμως, για το αν οι εκλογές θα μπορέσουν να αποτελέσουν λύση απέναντι στον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Μιχελάκης μίλησε για "σενάρια καταστροφολογίας που ξεκινούν μέσα από την κυβέρνηση" και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για την αναδιάρθρωση.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε κείμενο του κυβερνώντος κόμματος, που αφορά το χθεσινό βασικό σχολιασμό, γινόταν λόγος για "χώρα στην εντατική", τονίζοντας ότι με τέτοιες δηλώσεις "η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη σπίλωση της χώρας στο εξωτερικό".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "τα αρραβωνιάσματα πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο πηγάζουν από όσους φοβούνται αυτοδύναμη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά".





Πηγή: ΑΠΕ.Καθημερινή/Νewpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: