Τρίτη 3 Μαΐου 2011

H κυβέρνηση καλεί Καμίνη για παραεμπόριο και πορνεία

newpost.gr
H κυβέρνηση καλεί Καμίνη για παραεμπόριο και πορνεία
Η ανάγκη στενής συνεργασίας της Κυβέρνησης με τον Δήμο τονίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την επιστροφή των αθηναίων στο κέντρο της πόλης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο δύσκολα θα αλλάξει και θα βελτιωθεί, αν ο Δήμος Αθηναίων δεν συμπαραταχθεί στην προσπάθεια αυτή. Η επισήμανση, δεν αποτελεί αιχμή για τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη- για τον λόγο αυτό επισημάνθηκε και ότι ενδεχομένως ο Δήμος θα χρειαστεί αν ενισχυθεί για να ανταπεξέλθει στα νέα αυξημένα του καθήκοντα, μεταξύ των οποίων είναι πλέον το παρεμπόριο και η πορνεία, που αποτελούν δύο μεγάλες πληγές για το κέντρο της πόλης. Θυμίζουμε ότι και ο Γ. Καμίνης, προσφάτως έχει ζητήσει περισσότερους πόρους από την Κυβέρνηση με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επισημάνθηκε επίσης ότι για να «καθαρίσει» το κέντρο είναι απαραίτητο να αποκεντρωθούν ορισμένες κοινωνικές δράσεις που αντικειμενικά κρατούν στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια και τις πέριξ αυτής υποβαθμισμένες περιοχές εκατοντάδες άνεργους μετανάστες ή και χρήστες ναρκωτικών.
Ως παράδειγμα διατυπώθηκαν σκέψεις να αποκεντρωθούν τα συσσίτια των αστέγων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετακινηθεί εκτός κέντρου ο ΟΚΑΝΑ.

Ταυτοχρόνως ειπώθηκε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση και να δοθεί βαρύτητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε δράσεις ανάπλασης χώρων και αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
Προκειμένου να υπάρξει πραγματική συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου Αθηναίων, αποφασίστηκε σε υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί στο άμεσο μέλλον με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του κέντρου της πρωτεύουσας, να κληθεί και να συμμετάσχει και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: