Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΑΝ to man...



Κακουργηματική δίωξη για τα 142 τρόλεϊ ΜΑΝ. Εμπλέκονται δυο επιχειρηματίες που έχουν σχέση και με ΠΑΕ ...
Τα αγοράσαμε το 2002 επί Βερελή. Τα στοιχεία για τις προμήθειες και τις αμαρτωλές συναλλαγές μας ήρθαν από την Γερμανία. Οι ύποπτοι 9 . Ανάμεσα τους οι... δυο επιχειρηματίες που έχουν σχέση με ΠΑΕ.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γ. Βούλγαρης, που διερεύνησε την υπόθεση, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για ενεργητική και παθητική δωροδοκία από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στοιχεία στον εισαγγελέα απεστάλησαν και από την εισαγγελία του Μονάχου. Αφορούν, μεταξύ άλλων, σε πληρωμές σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα για τις οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί εταιρείες -"γραμματοκιβώτια", στην Κύπρο και αλλού.

Ο κύκλος των υπόπτων περιλάμβανε εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες με οφ-σορ εταιρείες με έδρα την Κύπρο, αλλά και υψηλόβαθμους επιχειρησιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί επί θητείας Χρ. Βερελή στο υπουργείο Μεταφορών. Όταν η υπόθεση της ΜΑΝ ήλθε στο φως από τη γερμανική δικαιοσύνη, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για λόγους ευθιξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: