Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ξεκινά τη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων η Επιτροπή Εξοπλισμών...



Από την περίοδο υπουργίας του νυν υπουργού Αμυνας και τους χειρισμούς που ο ίδιος έκανε τα τελευταία δύο χρόνια θα ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων, η οποία θα... προχωρήσει την έρευνα προς τα πίσω για να «συναντηθεί» με την έρευνα που θα διενεργεί η προκαταρκτική επιτροπή.

Την πρόταση κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, για την οποία θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να αποκτήσει τις οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή τη μετατροπή σε άτυπη εξεταστική επιτροπή.

Όπως γνωστοποίησε ακόμη ο κ.Βενιζέλος, με δεδομένο ότι η γερμανική εταιρεία Ferrostaal που συμπράττει στην κατασκευή των υποβρυχίων από το 2000 (και έχει καταδικαστεί ήδη στη Γερμανία) ανήκει σε μεγάλο βαθμό σε ένα fund του Αμπου Ντάμπι, θα ζητηθεί από τον εκεί Ελληνα πρέσβη να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, ώστε να γερμανική εταιρεία να καταθέσει στις ελληνικές αρχές και επιτροπές όσα περισσότερα γνωρίζει για την εξεταζόμενη υπόθεση.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα, με την πτέρυγα της ΝΔ και ειδικά τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ζητεί μετ΄ επιτάσεως να προσλάβει η επιτροπή χαρακτήρα εξεταστικής και να εκδώσει και πόρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: