Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Βρέθηκε η διαθήκη του Μπιν Λάντεν;...



Τις τελευταίες του επιθυμίες περιγράφει στις τέσσερις σελίδες της διαθήκης του ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Anbaa του Κουβέιτ.

Η εφημερίδα παρουσιάζει τη διαθήκη με υπογραφή «ο αδερφός σας Αμπου Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν» και σημείωση ότι ... πρόκειται για «ιδιωτικό και απόρρητο». Η ημερομηνία των εγγράφων είναι η 14η Δεκεμβρίου 2001, δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν οι Αμερικανοί ξεκίνησαν το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του.

Ως τελευταία επιθυμία στις σελίδες που έχουν γραφτεί στον υπολογιστή ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζητάει από τις γυναίκες του να μην παντρευτούν ξανά και από τους γιους του να μην στρατολογηθούν στην Αλ Κάιντα ούτε να πάρουν μέρος «στην πρώτη γραμμή», ενώ τους ζητάει συγνώμη που δεν πέρασε αρκετό χρόνο μαζί τους εξαιτίας της αφοσίωσης του στην τζιχάντ.

Στο κείμενο της διαθήκης προβλέπει ότι θα σκοτωθεί από «προδοσία» των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Η εφημερίδα δεν έδωσε στοιχεία για τον τρόπο που απέκτησε τη διαθήκη ούτε για την αυθεντικότητα της.

«Φουντώνουν» τα σενάρια συνωμοσίας-Πιέσεις για τις φωτογραφίες

Η αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν και η δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Αρκετά διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στις ανακρίβειες που διαπίστωσαν ότι υπέπεσαν οι ΗΠΑ. Αρχικά Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ανώνυμα ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πυροβόλησε εναντίον των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ενώ το Reuters επιμένει σήμερα ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Έτσι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς πόση αντίσταση προέβαλε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο αρμόδιος σύμβουλος για θέματα τρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπρέναν είπε χθες ότι ανάμεσα στους νεκρούς της επιχείρησης ήταν και μία από τις γυναίκες του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Νεότερες αναφορές σημειώνουν ότι δέχθηκε πυρά αλλά τελικά επέζησε, ενώ μία άλλη γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως ανθρώπινη ασπίδα σκοτώθηκε στην επιχείρηση.

Σήμερα ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Μαρκ Γκρόζμαν σε υψηλούς τόνους απέρριψε τις φήμες ότι ο Μπιν Λάντεν δεν είναι νεκρός. «Δεν μπορώ να απαντάω σε κάθε θεωρία συνωμοσίας που φτάσει σε κάθε μέρος. Μπορώ να σας πω ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις εδώ. Αυτό είπε ο πρόεδρος Ομπάμα» υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο Μαρκ Γκρόζμαν.

Την ίδια στιγμή που φουντώνουν οι φήμες ότι μπορεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα να μην έχει τελικά σκοτωθεί το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες της σορού του ηγέτη της Αλ Κάίντα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο οι φωτογραφίες φέρονται να είναι ιδιαίτερα σκληρές και δείχνουν το τραύμα από σφαίρα πάνω από το αριστερό μάτι του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ωστόσο υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός στην Ουάσινγκτον και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Υπάρχουν αξιωματούχοι που πιστεύουν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών μπορεί να λειτουργήσει εμπρηστικά με τους μουσουλμάνους και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει μια και καλή ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα και να μην υπάρχουν σκιές.

Αμφισβήτηση από τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν έχουν δει επαρκή στοιχεία για να πειστούν ότι πράγματι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι νεκρός.

«Καθώς οι Αμερικανοί δεν παρείχαν αποδεκτά στοιχεία για να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους, και καθώς άλλοι βοηθοί κοντά στον Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έχουν επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τον θάνατο του...συνεπώς το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί πρόωρο κάθε ισχυρισμό» ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Reuters.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: