Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Φούντωσε» και πάλι η κόντρα Μεϊμαράκη-Καρατζαφέρη μετά το επεισόδιο στη Βουλή

Ακήρυχτος πόλεμος

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε νέο «επεισόδιο» μεταξύ Γ.Καρατζαφέρη-Ευ.Μεϊμαράκη εξελίχθηκε τελικά η κόντρα που είχε στη Βουλή ο πρώην υπουργός της ΝΔ με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή.

Τη λύπη του για το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα στη Βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Με τον εν λόγω κύριο, εγώ δεν θα ασχοληθώ. Είναι θέμα αν θα ασχοληθεί ο αρχηγός του. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου βουλευτές.» Ο κ. Καρατζαφέρης.

Παράλληλα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με την οποία τον ενημερώνει ότι ο ΛΑΟΣ δεν θα συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, στην οποία έχει παραπεμφθεί ο τέως υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, ο λόγος που επικαλείται για την μη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην προανακριτική επιτροπή, είναι πως θα έπρεπε να ελεγχθούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τα όσα ζητούσε η εισαγγελική παραγγελία, όπως είπαν τα ίδια στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών, εκτιμώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει πλέον διανύσει τον βίο της.

Από την πλευρά του ο Ευ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «ηθικά αδιανόητο για τη Δημοκρατία, αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή ως βουλευτή Επικρατείας τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του».

Συνέχισε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί ο αρχηγός του ΛΑΟΣ «να εκμεταλλευθεί, με τις γνωστές μεθόδους του, τη θητεία του διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Καρατζαφέρη με τη φράση ότι «κάτι γνωρίζει από γαλλικά», καταλήγει ότι ο ίδιος πορεύτηκε με πλήρη διαφάνεια και για αυτό «ποτέ δεν φοβήθηκε ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: