Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Προσπάθεια εξευμενισμού των αγορών Συναντήσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ με τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων στο Λονδίνο


Ο Πέτρος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει στο Λονδίνο στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Ο Πέτρος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει στο Λονδίνο στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Αθήνα
Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου προκειμένου να έχει επαφές με ανώτατα τραπεζικά στελέχη και με εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων.

Στις συναντήσεις ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου, να παρουσιάσει στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένεται να παράσχει διευκρινίσεις για την επικείμενη έκδοση ομολόγων της Διασποράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής θα επιχειρήσει να πείσει του διαχειριστές κεφαλαίων και τα στελέχη των διεθνών τραπεζών για την «ελκυστικότητα» των βραχυχρόνιων εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας έχει περιορισθεί σημαντικά, καθώς από τα επίπεδα του 70% η συμμετοχή τους έχει περιορισθεί κοντά στο 35%.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χριστοδούλου αναμένεται να αναφερθεί στη στρατηγική διαχείρισης του ελληνικού χρέους και να καταδείξει ότι τα spread των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται την παρούσα περίοδο σε επίπεδα που αδικούν τη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας.

Τέλος, αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την αναβάθμιση του ΟΔΔΗΧ, που πλέον δύναται να προχωρά σε αγοραπωλησίες κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, να συνάπτει συμβάσεις repos επί κρατικών τίτλων με ελληνικές και ξένες τράπεζες, αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: