Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Νέα ταξίδια για τον Γιώργο φέρνουν τα σενάρια αναδιάρθρωσης

Νέα ταξίδια για τον Γιώργο φέρνουν τα σενάρια αναδιάρθρωσης

newpost.gr
Νέο μαραθώνιο ταξιδιών ανά την υφήλιο ξεκινάει ο Γιώργος Παπανδρέου και κυβερνητικές πηγές αποδίδουν τις επισκέψεις του σε Όσλο- Παρίσι- Πεκίνο σε προσπάθεια να επιβληθεί διεθνές σιωπητήριο (!) στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός στις 12 του μηνός θα επισκεφθεί τη Νορβηγία όπου διεξάγεται διεθνές οικονομικό φόρουμ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Παρίσι- άγνωστο αν θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Τον επόμενο μήνα, προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κίνα, όπου έχει στρώσει το “χαλί” ο Χάρης Παμπούκης ο οποίος βρέθηκε προσφάτως στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με τα “Νέα”, πληροφορίες φέρουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών τόσο με ηγέτες μεγάλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με παράγοντες των Βρυξελλών σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα τόσο από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου όσο, κυρίως, από τις δηλώσεις αναλυτών και εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται κοντά σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου έχει αποκομίσει ήδη τη θετική «ψήφο» στις προσπάθειές του να αποτραπεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τόσο από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης όσο και από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Ειδικά για την Γερμανίδα καγκελάριο, αναφέρεται ότι διαβεβαίωσε τον Γ। Παπανδρέου πως οι εκτιμήσεις που διατυπώνουν εδώ και μερικές εβδομάδες αναλυτές που εμφανίζονται είτε ως σύμβουλοί της είτε ως μέλη της ομάδας των εμπειρογνωμόνων που διαθέτει η γερμανική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν απηχούν τις δικές της απόψεις και φέρεται να δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιβάλει σιωπητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: