Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι υπουργοί δεν εμπιστεύονται πλέον τον «τσάρο» και αμφιβάλλουν για τα μέτρα που προτείνει

newpost.gr
Οι υπουργοί δεν εμπιστεύονται πλέον τον «τσάρο» και αμφιβάλλουν για τα μέτρα που προτείνει
Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, δεν κρύβουν πλέον στις μεταξύ τους- αλλά και στις ιδιωτικές συζητήσεις ότι δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και πολύ περισσότερο ότι δεν περιμένουν τίποτα από τα μέτρα που ανακοινώνει.

Με δύο λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δημοτικότητα του «τσάρου» στο κομματικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο ναδίρ.

Υπουργοί και τακτικοί συνομιλητές του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνουν ότι διατηρούν μεγάλες αμφιβολίες για την επιτυχία των μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής, συμπληρώνοντας πως εδώ και ένα χρόνο το μάρμαρο πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται σε σημείο να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος διαβίωσης. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα (του ενός χρόνου από το Μνημόνιο) οι εισπρακτικοί μηχανισμοί ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατέφευγε στην εύκολη λύση των μειώσεων μισθών και της φορολογίας.

Μάλιστα, μέλη του υπουργικού συμβουλίου συμπληρώνουν ότι πλέον δεν πιστεύουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως συχνά τον έχουν συλλάβει να τους λέει ψέματα και για τον λόγο αυτό αποφεύγουν να συζητήσουν κατ ιδίαν μαζί του για θέματα αρμοδιοτήτων τους, προτιμώντας η όποια συζήτηση είναι αναγκαία να γίνεται δημοσίως ώστε να… υπάρχουν μάρτυρες!

Οι επικριτές του «τσάρου» υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός οικονομικών για μεγάλο χρονικό διάστημα απέκρυψε τις αδυναμίες του «ενοχοποιώντας» τη Λούκα Κατσέλη για την ανυπαρξία ανάπτυξης, αλλά τώρα έχοντας απέναντί του τον- σαφώς σκληρότερο- Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή άμυνας.
Τονίζουν ακόμα ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποιεί συστηματικά συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης- κατονομάζουν ένα κανάλι και τον συντάκτη μεγάλης ημερήσιας εφημερίδας που έχει την επιμέλεια ενός σχολίου και των παραπολιτικών- για να μειώνει τους εσωκομματικούς του επικριτές, ώστε να εμφανίζεται (ο ίδιος) σαν ο μόνος άνθρωπος που προσπαθεί.

Το κλίμα που υπάρχει απέναντι στον «τσάρο» εκφράζεται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και ταυτοχρόνως δίνει απάντηση σε όσους αναρωτούνται για την κριτική που δέχεται και δημόσια πλέον από στελέχη όπως πχ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: