Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δεν βιάζεται για αποφάσεις ο Παπανδρέου

Απομακρύνεται ο ανασχηματισμός, ξορκίζεται η αναδιάρθρωση

http://img.protothema.gr/B401ED316146D3678F295471A0C40D01.jpg
Κλίμα ηρεμίας προσπαθεί να επαναφέρει στο εσωτερικό πολιτικό και οικονομικό μέτωπο η κυβέρνηση, η οποία αναμένει ότι στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, αρκεί την ίδια ώρα να προχωρήσει χωρίς πρόσθετα προβλήματα ο έλεγχος από την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να μην βιάζεται να λάβει αποφάσεις, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού, που είχαν φουντώσει την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή να γίνουν, χωρίς άλλες προστριβές, όλες οι τελευταίες συνεννοήσεις μεταξύ των υπουργών για την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, που πρέπει να παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Μαΐου.

Κύριο μέλημα του κ. Παπανδρέου αυτή την ώρα είναι να περιοριστεί η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης και να σταματήσει η πίεση, που ασκείται και από κερδοσκοπικά κεφάλαια στην ελληνική οικονομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους παράγοντες για να πετύχει τον περιορισμό αυτή της συζήτησης.

Ο πρωθυπουργός επικεντρώνει τις προσπάθειές του έτσι κι αλλιώς στη διασφάλιση θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία κατά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του προγράμματος, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η χώρα μας για το έλλειμμα, το χρέος και τις αποκρατικοποιήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση. Προς τούτο ποντάρει και σε άλλες εξελίξεις, όπως στην παράταση, που έλαβε η Πορτογαλία κατά ένα χρόνο για πετύχει το στόχο μείωσης του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: