Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Πέντε Κρητικοί κτηνοτρόφοι μηνύουν τη «Sunday Telegraph»!...



Στο εδώλιο της ελληνικής Δικαιοσύνης θα καθίσουν ο εκδότης της «Sunday Telegraph» και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman -γνωστός πολεμικός ανταποκριτής-, με την κατηγορία της... συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος πέντε κτηνοτρόφων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Οι κτηνοτρόφοι, από προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά, βρέθηκαν να «φιγουράρουν» σε εκτενές δημοσίευμα της «Sunday Telegraph» ως «πρωταγωνιστές» ενός άκρου δυσφημιστικού ρεπορτάζ για την περιοχή, με τίτλο: «Drug-dealing shepherds set up Crete crime empire» ή, στα ελληνικά, «Βοσκοί-έμποροι ναρκωτικών στήνουν αυτοκρατορία του εγκλήματος στην Κρήτη».

Οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα, στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπά τους, συνδέοντας τους με τη «μαφία» των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε. Εις βάρος των μηνυόμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα κυκλοφόρησε διαδικτυακά, στις 28 Ιουνίου του 2008. Οι πέντε άνδρες, παραδοσιακοί Κρητικοί, ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά και ο φακός τους έχει απαθανατίσει -εν αγνοία τους, όπως υποστηρίζουν- να κάθονται στα σκαλοπάτια του Ηρώου των Ζωνιανών. Οι πέντε κτηνοτρόφοι δεν έχουν σχέση με την περιοχή των Ζωνιανών, αλλά απλώς τίμησαν με την παρουσία τους το νεόνυμφο ζευγάρι.
cretalive


Δεν υπάρχουν σχόλια: