Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δεν θα εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ οι απολυμένοι γιατροί του Ιδρύματος

Συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΠΑΔ

(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι υπηρετούσαν παλαιότερα στο ΙΚΑ και είχαν απομακρυνθεί από αυτό με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο απευθύνει στις νομαρχιακές τοπικές μονάδες και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Όπως είναι γνωστό, από τις 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου ιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

Το μέτρο είχε ληφθεί, ώστε να ανακουφιστούν τα πέντε εκατομμύρια, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από τις ατελείωτες ουρές στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ.

Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο, γιατροί των οποίων η σύμβαση είχε καταγγελθεί από το ΙΚΑ να συμβάλλονται με τον ΟΠΑΔ ή τον ΟΑΕΕ και να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, διατηρώντας την πελατεία τους, παρά την απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο του Διοικητή του ΙΚΑ, δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ ως γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ:

  • «Μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ οι οποίοι τελούν σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας λόγω της επιβολής σε αυτούς ποινής οριστικής παύσης, ή λόγω στέρησης της προσωπικής τους ελευθερίας ύστερα από ένταλμα προσωρινής κράτησης ή δικαστική απόφαση έστω και αν απολύθηκαν με εγγύηση. Γιατροί στους οποίους έχει επιβληθεί το διοικητικό μέτρο της δυνητικής αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου
  • Συμβασιούχοι γιατροί αορίστου χρόνου στους οποίους έχει καταγγελθεί η σύμβαση για σπουδαίο λόγο.
  • Γιατροί με σύμβαση μίσθωσης έργου των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλθηκαν εκ μέρους του Ιδρύματος».
Με το ίδιο έγγραφο ο διοικητής του ΙΚΑ ζητά τη διαγραφή των γιατρών που εμπίπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις από τις λίστες των γιατρών του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ που εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ και να επιστραφούν τα συνταγολόγια που τυχόν τους έχουν δοθεί.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στις λίστες όταν επανέλθουν στην υπηρεσία μετά από σχετικές αποφάσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: