Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Όλα τα βλέμματα στη συνέλευση του ΣΕΤΕ και την ομιλία του πρωθυπουργού

newpost.gr
Όλα τα βλέμματα στη συνέλευση του ΣΕΤΕ και την ομιλία του πρωθυπουργού
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη σημερινή πανηγυρική τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής.



Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρωθυπουργός αναμένεται αναφερθεί στο επικείμενο νομοθετικό έργο για τον τουρισμό και θα δεσμευτεί για την υλοποίηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημαντικότερη εξαγγελία θα είναι η εισαγωγή της τουριστικής κατοικίας εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, από την καθιέρωση της οποία περιμένει η αγορά την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων αλλά και σημαντικό αριθμό τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ο νέος θεσμός θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των κρατικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Γερουλάνος έβαλε τέλος στα σενάρια περί επέκτασης του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες πέραν των ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή αναφορά θα γίνει για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη διευκολύνσεις στο καθεστώς της Visa, ενώ θα δοθούν και λεπτομέρειες για τη συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και ΣΕΤΕ.

Νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά ο ελληνικός τουρισμός τα κατάφερε και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του υπουργείου, ο κ. Γερουλάνος εστίασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα στον ΕΟΤ έχει αλλάξει και πλέον οι χώροι του ΕΟΤ έχουν μετετραπεί σε χώρους εργασίας, θέλοντας έτσι να δώσει το στίγμα των αλλαγών που πνέουν στο υπουργείο.

Από το ίδιο βήμα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συνεχίζει να τον στηρίζει. Ο κ. Καραμούζης αναφερόμενος στην μακροοικονομική κατάσταση της χώρας τόνισε ότι είναι καταστροφικό το σενάριο για αναδιάρθρωση του χρέους σημειώνοντας ότι εκπορεύεται από κερδοσκόπους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της χώρας.

Στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του συνδικαλιστικού φορέα, με το Νίκο Αγγελόπουλο να παραδίδει τα ηνία στον Ανδρέα Ανδρεάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: