Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πως η ΝΔ έφτασε στην απόφαση της 12ης Μαΐου

Πως η ΝΔ έφτασε στην απόφαση της 12ης Μαΐου

newpost.gr
Τρόικα
και ...ΓΣΕΕ καθόρισαν τελικά την απόφαση της Συγγρού να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της επικαιροποιημένης πρότασης της ΝΔ, το αποκαλούμενο «Ζάππειο ΙΙ», στις 12 Μαΐου, εγκαταλείποντας το αρχικό σχέδιο της 9ης Μαΐου που παρέμενε ως την τελευταία στιγμή η επικρατούσα ημερομηνία.

Η απόφαση ελήφθη κυριολεκτικά τις τελευταίες ώρες και οριστικοποιήθηκε κατά την κλειστή σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των «4+1 κομμάντο» του προέδρου της ΝΔ, οπότε και δόθηκε η τελική μορφή της ομιλίας- παρουσίασης του «Ζαππείου ΙΙ».

Ενώ η ερχόμενη Δευτέρα παρέμενε το «σίγουρο χαρτί» για την ΝΔ –η εντολή μάλιστα που είχε δοθεί προς όλους τους τομεάρχες και τα στελέχη του κόμματος ήταν «να είστε έτοιμοι μέχρι τις 9 Μαΐου»- δύο παράγοντες καθόρισαν τη χρονική μεταφορά της «γαλάζιας» εκδήλωσης. Πρώτον, η επίσκεψη των επικεφαλής της Τρόικας στις 10 Μαΐου. Και δεύτερον, η απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 11 Μαΐου.

Στην ΝΔ ήθελαν να αποφύγουν –κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους- το ενδεχόμενο να συμπέσουν οι όποιες δηλώσεις ή διαρροές των Τροϊκανών για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με την παρουσίαση των «γαλάζιων» προτάσεων. Με δεδομένο ότι φιλοδοξούν, τα όσα ειπωθούν στο «Ζάππειο ΙΙ» να «παίζουν» στα ΜΜΕ για μερικά 24ωρα, η επίσκεψη της Τρόικας την ακριβώς επόμενη ημέρα πιθανώς να ...χαλούσε τη συνταγή.

Η γενική απεργία της 11ης Μαΐου έβγαζε εκτός παιχνιδιού και την ερχόμενη Τετάρτη ενώ ούτε και η Παρασκευή ενδεικνυόταν λόγω του ότι τα καθημερινά φύλλα των εφημερίδων κλείνουν νωρίς ενώ και τα περιθώρια να φιλοξενηθούν εκτενή ρεπορτάζ στα κυριακάτικα φύλλα ήταν απαγορευτικά. Οπότε η Πέμπτη 12 Μαΐου ήταν η μοναδική εναπομείνασα ημερομηνία που φαίνεται να εξυπηρετεί ικανοποιητικά όλους τους στόχους.

Σημειώνεται πάντως ότι το «NP», σε όλες τις αναρτήσεις του σχετικά με το «Ζάππειο ΙΙ» εμφάνιζε ως πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης τις 9 Μαΐου, διατηρώντας πάντως έντονες επιφυλάξεις μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας, σημειώνοντας ότι παρά τις έντονες φήμες, η ημερομηνία δεν είχε «κλειδώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: