Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

H «17 Νοέμβρη» οδηγεί τον Χρυσοχοΐδη στη θέση του «τσάρου»

H «17 Νοέμβρη» οδηγεί τον Χρυσοχοΐδη στη θέση του «τσάρου»

newpost.gr
Υπάρχουν μερικά ονόματα, τόσο συνδεδεμένα το ένα με το άλλο, που δύσκολα μπορεί κανείς να τα ξεχωρίσει. Για παράδειγμα, μόλις ακούσει κανείς για τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη, μονομιάς τού έρχονται στο μυαλό τα ονόματα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Φώτη Νασιάκου, του Στέλιου Σύρου και του Γιάννη Διώτη.

Ο τελευταίος, ως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τότε εκπροσωπούσε τη δικαιοσύνη στις έρευνες. Γρήγορα όμως αποτέλεσε τον Ντ΄ Αρτανιάν για να συμπληρωθούν οι “τέσσερις σωματοφύλακες” της αντιτρομοκρατικής προσπάθειας.

Προχθές, ο αντιεισαγγελέας Γιάννης Διώτης ανακοινώθηκε ως ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τα πρώτα σχόλια ήταν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους φοροφυγάδες.

Η δεύτερη ανάγνωση όμως της τοποθέτησης Διώτη στη νευραλγική θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκάλεσε το εξής εύλογο ερωτηματικό: Πως είναι δυνατόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να επιλέγει ως στενό του συνεργάτη ένα άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τη στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις των δύο υπουργών κινούνται σε μια λεπτή κλωστή;



Αν μάλιστα προσθέσει κανείς το γεγονός ότι ο Γ. Διώτης, συνέχιζε να είναι συνεργάτης του Χρυσοχοίδη (από 29-10-20120, με θέση Ειδικού Συμβούλου, όπως και ο Φ. Νασιάκος- παραπλεύρως η απόφαση) στο υπουργείο Ανάπτυξης, τα πράγματα περιπλέκονται.

Οι πληροφορίες όμως που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωράει σε ανασχηματισμό στις αρχές του καλοκαιριού και αφού πρώτα ψηφιστούν τα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο, ενδέχεται να δίνουν κάποια λύση στον “γρίφο”.

Από τη Δευτέρα, ημέρα που ανακοινώθηκε η τοποθέτηση Διώτη στον ΣΔΟΕ, άρχισαν να φουντώνουν και οι φήμες ότι ο πρώην αντιεισαγγελέας αποδεχόμενος την τοποθέτηση στον ΣΔΟΕ, ουσιαστικά έγινε προάγγελος μιας νέας συνεργασίας των παλιών “σωματοφυλάκων”, αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: