Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κανονικά θα διεξαχθούν τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας

Με αυστηρούς όρους ασφαλείας

(Φωτογραφία: Icon )
Αθήνα
Κανονικά θα διεξαχθούν, καταρχήν, τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ενώ πριν από κάθε παιχνίδι η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς θα εξετάζουν το αν και κατά πόσον είναι εφικτή η ομαλή διεξαγωγή του.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη για το ποδόσφαιρο, και ειδικά για τη βία στα γήπεδα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στη κυβερνητική σύσκεψη εκτός από τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος και οι υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Επίσης, συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Μιχάλης Κουσελάς, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα, για ν' αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα της κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα κατά της διαφθοράς και της βίας, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των ΠΑΕ.

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα που στιγμάτισαν τον τελικό του κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου, και αποφασίστηκε να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση των νοσηρών αυτών φαινόμενων.

Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της σύσκεψης, υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κάθαρση του ποδοσφαίρου και ν' αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα όσα το «στοιχειώνουν» τα τελευταία χρόνια και το έχουν καταδικάσει στη στασιμότητα και την ανυποληψία.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: