Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κι όμως συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο!

Παρών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου


http://img.protothema.gr/2A9450565EAC4EFB721FE46F72C5D783.jpg
Όπου υπάρχει καπνός, προφανώς υπάρχει και φωτιά! Και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνεδριάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο με αντικείμενο, προφανώς, όχι την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – τουλάχιστον οι κυβερνητικές διαψεύσεις είναι κατηγορηματικές ως προς το απίστευτο δημοσίευμα του Spiegel – αλλά την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Σχετικές πληροφορίες μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η Wall Street Journal και οι New York Times, όπου γίνεται λόγος για έκτακτη συνεδρίαση ενός μικρού αριθμού κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Μεταξύ αυτών φέρονται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Επίτροπος επί των οικονομικών Όλι Ρεν καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Παρών, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια κυβερνητική πηγή, και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρόλο που στην προ ολίγων ωρών επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο απλώς διέψευδε το δημοσίευμα του Der Spiegel χωρίς να κάνει λόγο για τη μυστική συνεδρίαση.

Το ελληνικό ζήτημα σχετίζεται με την επέκταση της βοήθειας των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει δοθεί από την Τρόικα, καθώς η Ευρώπη φέρεται να διαπιστώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι δυνατό να βγει για δανεισμό στις αγορές εντός του 2012…

Πέραν της επέκτασης της βοήθειας προς την χώρα μας και την Πορτογαλία, ως αντικείμενο της συνάντησης αναφέρεται και η διαδοχή του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: