Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΒΓΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Άρματα μάχης παρατάχθηκαν σήμερα στη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Τελ την ώρα που σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με...
αυτόπτες μάρτυρες.
Τρία άρματα μάχης βρίσκονται επίσης στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού, όπου οι ακτιβιστές έχουν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.
Στην Τελ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον των εκατοντάδων διαδηλωτών, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς, όπως δήλώσε αυτόπτης μάρτυρας.
Σύμφωνα με ακτιβιστές τα άρματα μάχης εισήλθαν στη Χομς και πήραν θέση σε πολλές περιοχές του κέντρου, αλλά και άλλων συνοικιών της πόλης.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει σε φορτηγάκια, καλούσαν τους κατοίκους της πόλης που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους «αν δεν θέλουν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν». Καλούσαν επίσης τους εμπόρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω.
Σύμφωνα με τον Ναζάτι Ταγιάρα, έναν υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε πολλές συνοικίες της πόλης».
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έπαιρναν μέρος σε κάθε πόλη περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι παρά την απαγόρευση που έχουν κηρύξει οι αρχές.
Εξάλλου το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ζήτησε σήμερα από τους Σύρους «να απέχουν από κάθε καθιστική διαμαρτυρία και διαδήλωση» επισημαίνοντας «την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας και να βοηθήσουν τις αρχές να εκπληρώσουν τις αποστολές τους», σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Δεν υπάρχουν σχόλια: