Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Σφάζεται» ο Τατούλης με το ΠΑΣΟΚ


newpost.gr
«Σφάζεται» ο Τατούλης με το ΠΑΣΟΚ
Κατά μέτωπο επίθεση στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου εξαπέλυσε σε ζωντανή μάλιστα σύνδεση χθες το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Αφορμή η απόρριψη του προϋπολογισμού της Περιφέρειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αιτία;

Ο περιφερειάρχης, κ. Τατούλης άφησε να εννοηθεί σκοπιμότητα του προσώπου αφού διαχώρισε τις ενέργειες αυτού από την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν ταυτίζω την κυβέρνηση με τον Αποστολόπουλο, είναι προσωπική του συμπεριφορά και την καυτηριάζω. Αλίμονο αν κάθε διορισμένος υπαλληλάκος έχει τη δυνατότητα να ταυτίζεται και να δημιουργεί τέτοια μείζονα προβλήματα.»

Ενοχλημένος φανερά φρόντισε στην τοποθέτηση σχόλιο του προσεκτικά να «καρφώσει» τον Τάσο Αποστολόπουλο λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ είχε την καλοσύνη να του εμπιστευθεί αυτή τη θέση! Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως η αιρετή περιφέρεια δεν ελέγχεται από την αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν υπακούσει σε κόμματα και κυβερνήσεις παρά υπακούει μονάχα στους πολίτες και δει στους ανίσχυρους πολίτες! «Υπήρξε πληροφόρηση ότι κατ ιδίαν ο Αποστολόπουλος έλεγε ότι δεν θα δεχτεί τον προϋπολογισμό, αλλά η απάντηση που δόθηκε από το Διευθυντή Οικονομικών της Περιφέρειας είναι αφοπλιστική διότι έτυχε της έγκρισης από τα υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .Ο προϋπολογισμός εκτελείται για να μην προβληματίζεστε και για να μην έχετε μονομερή ενημέρωση από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καλά τα θέματα .

Έχουμε 2 αποφάσεις όπου ο γενικός γραμματέας σε αντίστοιχες ενέργειες που έχουν άμεση συνάφεια με την εκτέλεση του προϋπολογισμού θεωρεί τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής ως απολύτως νόμιμες. Επιπλέον πριν λίγο καιρό λάβαμε επιστολή για τροποποίηση προϋπολογισμού για να βρεθεί η διαδικασία να πληρωθούν οι οφειλές των τέως νομαρχιών στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο Γενικός Γραμματέας αν σου λέει ότι οκ για τροποποίηση σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός είναι εν ισχύ, ώστε να γίνει αυτή η πληρωμή… Με όλα αυτά ακόμα και ο δύσπιστος μπορεί να πειστεί ότι οι στοχεύσεις ήταν έξω από την αρμοδιότητα του και η συμπεριφορά είναι μείζονος πολιτικής σημασίας διότι εκθέτει την κυβέρνηση και όλους αυτούς που είχαν την καλοσύνη να του εμπιστευτούν την θέση και από την άλλη ή έγκριση των προηγούμενων προϋπολογισμών γινόταν από το γενικό λογιστήριο του κράτος, ποτέ δεν είχε επιστραφεί κανείς Ο δικός μας θεωρείται πρότυπος και απόλυτα πειθαρχημένος από το γενικό λογιστήριο του κράτους..»

Ο μόνος λόγος επιστροφής ενός προϋπολογισμού ανάφερε ο Περιφερειάρχης είναι η μη ανάρτησή του στη Διαύγεια ενώ χαρακτήρισε ως πρόφαση την έλλειψη υπογραφής στην εισηγητική έκθεση αφού ως είπε, υπήρχε η υπογραφή της οικονομικής επιτροπής

Στοχεύει σε συσκότιση των γεγονότων

Άμεση η αντίδραση και η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα όσα ελέχθησαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε και αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής του προϋπολογισμού. Ο Γενικός Γραμματέας δεν επεισέρχεται στα θέματα των χαρακτηρισμών θεωρώντας πως αυτοί αναφέρθηκαν για να συσκοτίσουν τα γεγονότα…

«Αντιπαρερχόμαστε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς που δεχτήκαμε στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στις 4 Μαΐου 2011 και γιατί χαρακτηρίζουν αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται και γιατί στοχεύουν στη συσκότιση των γεγονότων και της πραγματικότητας. Εξάλλου οι πολίτες της Πελοποννήσου ενδιαφέρονται για την ουσία που είναι η λύση των προβλημάτων τους, η εξυπηρέτησή τους από τις κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες και η ανόρθωση της χώρας. Απαιτούν από όλους μας πρώτα εμείς να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε πιστά και με διαφάνεια, τους κανόνες που θέτει η πολιτεία και αυτό κάνει, χωρίς εκπτώσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου»

Η απάντηση που δίνει ο Τάσος Αποστολόπουλος είναι η έκθεση της Υπηρεσίας η οποία σημειώνει πως δεν είναι υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά του Υπουργείου Οικονομικών . «Αντί για οποιαδήποτε απάντηση δίνουμε στη δημοσιότητα την έκθεση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η έκθεση αυτή ήταν η κύρια αιτία της επιστροφής του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων στην ΚΥΑ 3907/24-01-2011 και τη μη υπογραφή από αρμόδιο όργανο της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού.»

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: