Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επιχείρηση – σιωπητήριο από Γιώργο και σκέψεις για ανασχηματισμό με «άρωμα» τρόικας

newpost.gr

Επιχείρηση – σιωπητήριο από Γιώργο και σκέψεις για ανασχηματισμό με «άρωμα» τρόικας
Πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσουν τα κυβερνητικά «φάλτσα» και οι δημόσιες διαφωνίες μεταξύ υπουργών, προαναγγέλλουν στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας παράλληλα τη διαπίστωση ότι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η δημοσιοποίηση των διαφωνιών (όπως στην περίπτωση της Κερατέας) αλλά και τα συντροφικά μαχαιρώματα, όπως η περίπτωση της κίτρινης κάρτας- μαϊμού από την τρόικα στο υπουργείο Υποδομών που οδήγησε τον Δημήτρη Ρέππα να μιλήσει για «τζιτζιφιόγκους» του υπουργείου Οικονομικών, έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλίες με συνεργάτες του, αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί για να δώσει τέλος στην κακή εικόνα της κυβέρνησης αλλά και της μιζέριας που αποπνέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου «είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με όσους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουμε την Ελλάδα”, ερμηνεύτηκε σαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σαν πρώτο βήμα για να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί άλλες διαφωνίες και διαφοροποιήσεις.
Ο βασικός κανόνας που αναμένεται να τηρήσει ο Πρωθυπουργός- το ίδιο θα απαιτήσει και από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγεται ότι θα είναι η πιστή τήρηση όσων θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί ως τις 20 του μηνός.

Επιχείρημα με το οποίο θα ζητηθεί η κομματική «ευλάβεια», ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα βάλλεται πανταχόθεν και οι πιστωτές αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την ικανότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Για τον λόγο αυτό, διατυπώνεται και η άποψη ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται να υιοθετήσει τις προτάσεις για ανασχηματισμό, μόνο που θα του προσδώσει μνημονιακό χαρακτήρα, διατηρώντας στο σχήμα όσους υπουργούς τηρούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού με την τρόικα και όσα την ακολούθησαν και θα την ακολουθήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: