Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου τα περί «τζιτζιφιόγκων»

Οι αρρυθμίες συνεχίζονται

Ο Δ.Ρέππας απέδωσε σε στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, τον οποίο απεκέλεσε «τζιτζιφιόγκο», τις διαρροές περί «κίτρινης κάρτας» από την τρόικα, την οποία και διέψευσε
Ο Δ.Ρέππας απέδωσε σε στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, τον οποίο απεκέλεσε «τζιτζιφιόγκο», τις διαρροές περί «κίτρινης κάρτας» από την τρόικα, την οποία και διέψευσε (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το νέο μέτωπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που άνοιξε αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις Ρέππα περί «τζιτζιφόγκων του υπουργείου Οικονομικών», προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει όλους τους υπουργούς του προ των ευθυνών τους, καθώς τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα.

Ο Δ.Ρέππας απέδωσε σε στενό συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, τον οποίο απεκέλεσε «τζιτζιφιόγκο», τις διαρροές περί «κίτρινης κάρτας», που φημολογείτο ότι δέχθηκε το υπουργείο Μεταφορών από την τρόικα - και τις οποίες διαψεύδει.

Με τον τρόπο αυτό άνοιξε εκ νέου μέτωπο μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία και ενώ επίκειται η τελική διαμόρφωση και ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος.

Το επεισόδιο, μία ημέρα έπειτα από την νέα προειδοποίηση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, ότι θα προχωρήσει με όσους θέλουν να ολοκληρωθούν οι αλλαγές, εντείνει τη φημολογία για επικείμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και αναδιατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα εντός του προσεχούς διαστήματος.

Η επίθεση του κ. Ρέππα έφερε στην επιφάνεια τον διάχυτο εκνευρισμό που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει των ανακοινώσεων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί περί τις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, πέραν των όποιων ανυπόστατων διαρροών, στις σχέσεις με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, καθώς παρατηρείται σημεντική καθυστέρηση στις αποφάσεις και τις ενέργειες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται καθυστέρηση στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και των μετατάξεων.

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για τις υποθέσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΕΝΟΣΕ δεν έχουν ακόμη οριστεί σύμβουλοι από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για το θέμα των μετατάξεων υπάρχει η υπογραφή μόνο του κ. Ρέππα και εκκρεμούν μεταξύ των άλλων οι υπογραφές των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Με βάση όλα αυτά, ο κ. Ρέππας έκανε την ανεπίσημη δήλωση, σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να επωμιστεί «αμαρτίες» άλλων και να εμφανίζεται ως «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: