Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στις πλατείες για 10η ημέρα οι Αγανακτισμένοι

Νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή


http://img.protothema.gr/25747C75D0D85F70323CFC6EF6D7A4F0.jpg
Στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε πολλές άλλες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν για 10η συνεχή ημέρα οι Αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων λιτότητας.

Με σημαίες, κατσαρόλες και πολλά υβριστικά συνθήματα οι πολίτες αναμένεται να εκφράσουν και σήμερα το απόγευμα την αγανάκτησή τους.


Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, την προηγούμενη Κυριακή περισσότεροι από 100.000 πολίτες συγκεντρωθήκαν μπροστά από την Βουλή.


Πάντως, σε αντίθεση με τις πρώτες ημέρες κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων, στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λόγω των πρόσφατων γεγονότων που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των εισόδων της Βουλής από διαδηλωτές και τον προπηλακισμό βουλευτών.

Το απόγευμα της Πέμπτης, χιλιάδες πολίτες έμειναν πιστοί στα ραντεβού τους στο Σύνταγμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ συμμετείχαν στις διαδικασίες της "Ανοιχτής Συνέλευσης" κατά τη διάρκεια της οποίας όποιος ήθελε, έπαιρνε το λόγο και κατέθεσε προτάσεις προς ψηφοφορία σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Οι Αγανακτισμένοι εμφανίζονται πάντως αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"». Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
«Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.





Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου το πανευρωπαϊκό ραντεβού στις πλατείες πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Δείτε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων και σε άλλες κεντρικές πόλεις της χώρας:

Πάτρα

Πύργος

Θεσσαλονίκη




Διαβάστε για τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας:

Πάτρα

Πύργος

Θεσσαλονίκη

Λάρισα

Δεν υπάρχουν σχόλια: