Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ «κρεμάει» τον Άκη

newpost.gr








Το ΠΑΣΟΚ «κρεμάει» τον Άκη
eurokinissi
Σε παραπομπή με κοινό πόρισμα των δύο μεγάλων κομμάτων οδηγείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Στη συνεδρίαση της Προανακριτικής επί του πορίσματος και τα τέσσερα κόμματα συμφώνησαν ότι υπάρχουν ενδείξεις και για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ωστόσο το ΚΚΕ επιφυλάχτηκε να εκδώσει δικό του πόρισμα, στο οποίο θέλει να προσθέσει και το αδίκημα της απιστίας, ενώ θα καταλογίζει ευθύνες και στα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Είναι ανοικτό αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ή αν θα περιοριστεί σε προσθήκες στο κοινό πόρισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι επί της ουσίας υπάρχει πλήρης συμφωνία με την πλειοψηφία και ότι αν το πόρισμα γραφτεί όπως περιμένουν θα συμφωνήσουν. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάλι ξεκαθάριζαν ότι το πόρισμα θα είναι παραπεμπτικό, αφού κατά κοινή εκτίμηση, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έπεισε ότι δεν υπήρχε μεθόδευση για τη συγκεκριμένη προμήθεια, ούτε μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία.


Μετά την παραπομπή η υπόθεση θα τεθεί υπό την κρίση του δικστικού συμβουλίου. Το οριστικό πόρισμα θα εκδωθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

Ξέπλυμα χρήματος στην off shore Torcasso

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει τυπολογία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με αφορμή την off shore Torcasso. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ακόμη ότι η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου είναι νόμιμη εκπρόσωπος δύο οff shore εταιρειών στην Ελλάδα της Torcasso και της Nobillis. Τέλος ο ξάδερφος του κ. Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας είναι ακόμη και σήμερα ιδιοκτήτης της off shore εταιρείας που διαδέχθηκε την Torcasso στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: