Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου σε ρόλο υπουργού Οικονομικών…

Προσπαθεί να πείσει Γιούνκερ και Ευρωπαίους


http://img.protothema.gr/7E7E29CC67526A5E919E55A544F0A53C.jpg
Την ώρα που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε Αθήνα, Βρυξέλλες και ... Βιέννη, αναμένοντας την τελική συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας για τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης, μέσω ενός νέου πακέτου – αλλά και ενός νέου Μνημονίου – προς την Ελλάδα, οι Financial Times εστιάζουν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλαμβάνει “χρέη υπουργού οικονομικών” ακριβώς σε μια προσπάθεια να χειριστεί προσωπικά την οικονομική πολιτική της χώρας μας, να υπογραμμίσει δηλαδή – να “πείσει” τους εταίρους – για τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην αξιοπιστία της έναντι των πιστωτών της και την πρόθεση της κυβέρνησης να ακολουθήσει όσο αυστηρή πολιτική χρειαστεί για να επιτύχει στόχους και δεσμεύσεις!

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, ο κύριος Παπανδρέου θα παρουσιάσει στον κύριο Γιούνκερ “μια σκληρή νέα δέσμη οικονομικών μεταρρυθμίσεων” θέλοντας έτσι να “κλειδώσει” τη συμφωνία στην οποία φέρονται να έχουν καταλήξει οι ειδήμονες του “άτυπου Eurogroup” που συνεδρίασε Τετάρτη και Πέμπτη στη Βιέννη. Πρόκειται για μια συμφωνία που επισήμως θα υπογραφεί στο προγραμματισμένο για τις 20 Ιουνίου συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και το οποίο προβλέπει νέα βοήθεια ύψους 60 - 65 δισ. ευρώ με στόχο να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα “ατού” του κυρίου Παπανδρέου είναι η παρουσίαση όλου του πακέτου φορολογικών αυξήσεων και περικοπών δαπανών, όπως και το “χαρτί” της αποκρατικοποίησης. Θεωρεί ότι σε πρώτη φάση μπορούν να “γυρίσουν” στην Ελλάδα ποσά έως και 6,5 δις ευρώ. Και με αυτή τη ... μαγιά θα πει στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, οικονομικά και πολιτικά, για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να παραμείνει αξιόχρεη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: