Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τους προπηλακισμούς των πολιτικών

Υψηλοί τόνοι, σκληρή γλώσσα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με αφορμή τα φαινόμενα προπηλακισμών και διαπόμπευσης πολιτικών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας απαντώντας στις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά του κόμματός του ότι υποθάλπει ή παρακινεί παρόμοιες ακραίες εκδηλώσεις, είπε ότι «άρχισαν να στοχοποιούν την Αριστερά και να δημιουργούν κλίμα εν όψει της Κυριακής που εκατομμύρια πολίτες θα είναι στους δρόμους».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ότι οργάνωσαν τον αποκλεισμό του στο ΚΑΠΗ.

«Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν πιάνει η φαιά προβοκάτσια» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι αν είχε το κόμμα του την δυνατότητα να κινητοποιεί τόσο κόσμο θα είχε επιβάλλει εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει αν είναι υπέρ των αντισυγκεντρώσεων και αν θεωρεί ότι αυτό είναι πολιτικά νόμιμο.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «ουδέποτε στηρίξαμε ή προκρίναμε αντισυγκεντρώσεις», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση, η οποία όπως υποστήριξε βρίσκεται «σε πανικό», «να μην τολμήσει να δυσφημήσει τους πολίτες που είναι στο δρόμο και να μην τους προβοκάρει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε εμμέσως και στα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Μίκη Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντας θράσος «να στοχοποιούν σήμερα τον Μίκη Θεοδωράκη, όσοι πλασαρίζονταν στο παρελθόν για να φωτογραφηθούν δίπλα του».

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα τόνισε ότι «αυτό που «παίζεται» σήμερα δεν είναι τα κόμματα αλλά η επιβίωση της πατρίδας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: