Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μπρος Μεσοπρόθεσμο και πίσω …ΠΑΣΟΚ

Όλα ανοικτά, αν δεν περάσει το σχέδιο


http://img.protothema.gr/CBFEBC180616738B749D40BE73914161.jpg

Στην πλέον κρίσιμη για το κυβερνών κόμμα φάση εισέρχονται οι ζυμώσεις για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου για την οικονομία. Μια ψήφιση που αν δεν επιτευχθεί, προφανώς θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Ενόψει της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει ο διευρυμένος ΚΤΕ Οικονομίας και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Με φόντο την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρεί, πέραν του μπαράζ επαφών για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, και μια σειρά ελιγμών.

Για παράδειγμα, νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ τις διαδικασίες προφανώς επηρεάζουν και οι εξελίξεις τόσο γύρω από τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου – Γιούνκερ όσο και από τη δρομολογημένη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου, μέχρι την οποία το Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: