Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ", ΝΕΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



«Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε εξοργισμένοι με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι εξοργισμένος, ξέρω τι μου φταίει, δεν μουτζώνω τα πάντα, δεν μουτζώνω το πολιτικό σύστημα, μουτζώνω αυτούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και εφαρμόζουν... μία πολύ σκληρή πολιτική απέναντι στον ελληνικό λαό, τον έχουν προδώσει στην κυριολεξία, και αυτό το πράγμα ο ίδιος ο λαός πρέπει να το ανατρέψει» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο Ν.Τζινευράκης, μέλος της Επιτροπής Επισφαλών και Ανέργων στα Χανιά.

Αναφερόμενος στα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών, ο κ. Τζινευράκης δήλωσε ότι διαφωνεί και ότι έτσι ηρωοποιούνται κάποιοι και γίνονται τα «θύματα».

Το απόγευμα της Πέμπτης, η πλατεία Συντάγματος γέμισε και πάλι κόσμο, ενώ η παρουσία της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή ήταν πιο έντονη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ιδιαίτερα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη και μπροστά στο Λευκό Πύργο, ενώ τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας αλλά και της Αργεντινής.

Στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αναμένεται να δώσουν το «παρών» ακόμα και ιερείς, όπως ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12.30 το μεσημέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: