Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Επιμένει στο «πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων έως το 2014 ο Βενιζέλος...



Για δάνεια σε ΟΤΑ θα πάνε οι αδιάθετοι πόροι του «πράσινου ταμείου»...
Η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων επί των κλαδικών και το «πάγωμα» της επέκτασης των δεύτερων, θα κρατήσει όσο διαρκεί η εφαρμογή τους προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή έως το 2014, επανέλαβε ο...

αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος χθες στην ολομέλεια της Βουλής, στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.

Όπως δήλωσε, οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών αλλά θα έπονται οπωσδήποτε της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για το διάστημα που διαρκεί η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το πάγωμα της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας, να επεκτείνει με διοικητική πράξη την ισχύ μιας κλαδικής σύμβασης και σε αυτούς που δεν την έχουν υπογράψει.

Αναφορικά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η άμεση μέγιστη μείωση των αποδοχών μπορεί να φτάσει έως και το 30% και συμπλήρωσε ότι στη πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος η απώλεια αυτή θα ξεκινήσει από το 25%.

Ακόμη, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι πόροι του λεγόμενου «πράσινου ταμείου» για όσο διάστημα παραμένουν αδιάθετοι, θα τοποθετούνται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να δανειοδοτούνται, με αυστηρές εγγυήσεις, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ανέφερε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα ενσωματωθεί διάταξη με την οποία θα ιδρυθεί ειδικός λογαριασμός – γραμμή στον Κρατικό προϋπολογισμό - κοινωνικής εξισορρόπησης προκειμένου να εντάσσονται εκεί τα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής, πέραν των συνηθισμένων προβλέψεων.
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: