Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους κατά του πολυνομοσχεδίου, κλειστό το Kέντρο

Δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις

(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που αυτή την ώρα συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Επεισόδια μικρής έντασης, όταν ομάδα 40 περίπου ατόμων, φορώντας κράνη, απωθήθηκαν από διαδηλωτές.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.

Aνεπίσημες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για τουλάχιστον 70.000 κόσμου, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές.


Λόγω των συγκεντρώσεων, η πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε φρούριο. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τοποθετήθηκε επί της Βασ.Σοφίας -μπροστά από τη Βουλή- ο ειδικός μεταλλικός φράχτης.

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια. Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήσαν πορεία προς τη Βουλή, όπου συζητείται το επίμαχο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στο Σύνταγμα βρίσκεται το ΠΑΜΕ.

«Από δω και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από το γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα. Ο λαός χωρίς φόβο, χωρίς αυταπάτη πρέπει να τραβήξει μπροστά ως την τελική νίκη. Νίκη θα υπάρξει όταν ο λαός το αποφασίσει. Μία είναι η λύση: Ο πλούτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα να γίνει λαϊκός. Να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά της ΕΕ και μονόπλευρα να διαγραφεί το χρέος. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που βρέθηκε στην Ομόνοια.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν και την Πέμπτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: