Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μαζικές διαδηλώσεις στο Ηράκλειο...



Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο. Η μαζική συμμετοχή των απεργών, κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, μαθητών, ανέργων. συνταξιούχων, ξεπερνάει ακόμη και την ... απεργιακή συγκέντρωση - σταθμό, πριν 11 χρόνια, κόντρα στα μέτρα Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.

Πιο δυναμικά από ποτέ, χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι και μαθητές ξεχύνονται στους δρόμους, φωνάζοντας ένα ηχηρό "όχι" στα μέτρα εξαθλίωσης. Οι περίπου 500 εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, προστέθηκαν στην πορεία του ΕΚΗ, που πέρασε από μπροστά.

Σε εξέλιξή είναι οι προσυγκεντρώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μάλιστα κατέληξαν φοιτητές και μαθητές, αφού έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.



Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, το στοιχείο της διαφορετικότητας δίνει αφενός η μαζική συμμετοχή κι αφετέρου η παρουσία των αγροτών που κατέφθασαν με τρακτέρ στη λεωφόρο Δημοκρατίας.


60 μέλη του ΕΚΗ απαρτίζουν ομάδα περιφρούρης, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δε θα προκληθούν έκτροπα.

Η σημερινή πορεία θα περάσει από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, τη λεωφόρο Καλοκαιρινού, και την οδό Γιαμαλάκη, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα καταλήξει στο κτίριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί κατάληψη.
Πηγή: cretalive.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: