Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Καίγονται τα φυλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη - Αποχώρησαν οι Εύζωνοι









Καίγονται τα φυλάκια στον Άγνωστο Στρατιώτη - Αποχώρησαν οι Εύζωνοι
Καίγεται το φυλάκιο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, μετά από μολότοφ που έριξαν κουκουλοφόροι. Νωρίτερα, οι εύζωνοι είχαν αποχωρήσει λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που δημιουργήθηκε από τη βροχή χημικών και μολότοφ που πέφτουν συνέχεια στο Σύνταγμα. Στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οι αστυνομικές δυνάμεις πετούν χημικά προς ομάδα διαδηλωτών η οποία προσπαθεί να ρίξει το σιδερένιο φράκτη και πετά μολότοφ και πέτρες. Ειρηνικά παραμένουν στους γύρω δρόμους οι διαδηλωτές ενώ οι ταραξίες έχουν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα.


Αρκετοί διαδηλωτές καλούν τις αστυνομικές δυνάμεις να παρατήσουν τα πόστα τους και να διαδηλώσουν μαζί τους. Νωρίτερα μερίδα πολιτών ύψωσε την ελληνική σημαία στο μνημείο του Άγνωστου σταρτιώτη και τραγούδησαν τον Εθνικό ύμνο.

Την ίδια ώρα, ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ, μπροστά από το Εθνικό Τυπογραφείο. Ωστόσο, οι διαδηλωτές απώθησαν ομάδα 40 ατόμων με κράνη, που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί από νωρίς, μπροστά από τη Βουλή, ενώ κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται σε όλους τους γύρω δρόμους.

Αυτή την ώρα, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετέχουν σε μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν οργανωθεί τα τελευταία 37 χρόνια διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβερνητικής πολιτικής και όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί.

Κλειστοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας,
με εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, που ξεκινά από το Πεδίον του Άρεως και φτάνει μέχρι το Σύνταγμα. Πρόκειται για μία από τις πολυπληθέστερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να δίνουν βροντερό παρών.

Σημειώνεται ότι από χθες, με εντολή της Αστυνομίας, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι σταθμοί του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

«Από δω και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από το γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι, με απόφαση της ΕΣΕΕ, τα εμπορικά καταστήματα.

Κλειστά την Τετάρτη θα είναι και τα βενζινάδικα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ).
newpost.gr

Σχετικές φωτογραφίες:



poreia19101.jpgporeia19102.jpgporeia19103.jpgporeia19104.jpgporeia19105.jpgdiadilotes4.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: