Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ξεκαθάρισε ότι δεν πάει σε εκλογές ο πρωθυπουργός

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς


http://img.protothema.gr/D8A3EB52A442DF8B109AFABFEEEA6583.jpg
«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και έχουμε φτασει στο δίλημμα «ή θα προχωρήσουμε με Ευρώπη, με κηδεμόνες, ίσως και δουλεία, ή μόνοι μας με φτώχεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Και προσέθεσε: «Οι Ευρωπαίοι ζητούν όλο και περισσότερο εθνική κυριαρχία. Δεν ξέρω ποιος είναι διατεθειμένος να την δώσει. Τα παιδιά της Βοστόνης θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα»

Σε ερώτηση αν ετέθη θέμα εκλογών, απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας ότι οι εκλογές «θα έρθουν από τα πράγματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε συζήτηση για «κόκκινες γραμμές» και για το πόσο και πού μπορεί να κάνει πίσω η χώρα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και διακυβέρνησης.

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ζητά το ΚΚΕ

Την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Η κυρία Παπαρήγα διευκρίνισε πως «έξοδος από το ευρώ σημαίνει και εθνικό νόμισμα».

Επίσης, η γγ του ΚΚΕ δήλωσε τα ακόλουθα: «Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας, κυρίως στα εργοστάσια, είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με την πολιτική του (του πρωθυπουργού). Το είπα στον κ. Παπανδρέου. Βαθιά, όχι σαν τα άλλα κόμματα, που τον αντιπαλεύονται με τους ίδιους κανόνες. Εμείς διαφωνούμε που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον καπιταλισμό, ένα σύστημα που ό,τι έδωσε, έδωσε. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση, να πάρει ο λαός στα χέρια του την ανατροπή».

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Τη λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την προσφυγή στις κάλπες συνέδεσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό αν πρόκειται να πάει σε εκλογές και εκείνος απάντησε πως δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο, αν δεν βρεθεί λύση για τα προβλήματα της χώρας.

Στη δήλωσή του εξερχόμενος από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, δήλωσε πως ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να σεβαστεί το λαό και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο. Είναι προσβλητικό, συνέχισε ο κ Τσίπρας, να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, καναλάρχες και εκδότες, και μετά με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είναι διχαστικό και επικίνδυνο να στοχοποιεί την κοινωνία ως συντεχνίες και να περιφρονεί 11 εκατομμύρια Ελλήνων, που ζητούν αλλαγή πολιτικής» είπε ακόμη για τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο πρωθυπουργός έδειξε πως δεν κατανοεί πως είναι θετικό όπλο για τη χώρα η ισχύς του λαού και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραπέρα συζήτηση.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο Ελλάδες: η Ελλάδα της υποταγής των καρτέλ, του παραεμπορίου και της διαπλοκής και η Ελλάδα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Αυτή η δεύτερη Ελλάδα είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: